Wat genieten we weer van jullie avonturen! Ineke en Bert   Zo 19 Nov 23 12:14
Paul kan met zijn ervaring zo meedoen met Paris - Dakar Leo van der Horst   Vr 17 Nov 23 16:09
Liesbeth, ik zeg altijd na regen komt zonneschijn en een regenboog van vreugde! Lenore   Vr 17 Nov 23 13:03

Chobe

Botswana

Di 14 Nov 23

Om 6.30 loop ik onze hut uit naar de ontbijtruimte, op de houten latten ondergrond liggen kleine plasjes; het heeft geregend vannacht! Nu herinnner ik me dat ik me vannacht zorgen maakte of ons dak wel waterdicht was….
Na het ontbijt rijden we om 7 weg; na 2 uur rijden zijn we 50 km verder. Ondertussen zijn Roy en Annelies weer op ons pad gekomen, met 3 auto’s rijden we verder (2 andere teams zijn al om 6u vertrokken).
Het hobbelt voort en we komen in natter gebied, natte stukken kunnen we omzeilen totdat we een doorgang in de Mbudi River moeten zoeken, waar is het water het meest ondiep???? Roy durft een oversteek te wagen met zijn huurauto maar komt vast te zitten. Met hulp van een gids die met een Gamedrive bezig is en ons ziet stuntelen trekken Paul en Cees de auto van Roy eruit. De gids adviseert een aantal kilometers terug te rijden en een gravel road richting noorden te pakken. Dat lukt, daarna komen we weer op de uitgezette route van JW. Het wordt onheilspellend donker, grijsgroene wolken met flinke bliksem en donder; van 40 graden koelt het af naar 25. Het blijft hobbelen, heen en weer geschud, naar voor en achter….we zouden een afstand van 260 km rijden vandaag, maar door het te rijden pad komen we pas om 19u, net donker aan bij de lodge. De 2 andere teams waren er al om 15.30u, wij hebben er echt lang over gedaan….. moe ga ik naar de hut. Ik ben ff klaar….pffff


Reageren

Wij vinden het leuk om een reactie van jullie te ontvangen.