Maun

Botswana

Za 11 Nov 23

“Een monster etappe van 850 kilometer inclusief een grensovergang. Vroeg op pad is dus sterk aan te raden!
220 kilometer na vertrek sla je af en wordt het onverhard. Dan is het nog 270 naar de grenspost. Ga ervan uit dat je hier alles bij elkaar (vanaf de accommodatie) 6 uur over doet.
De Dobe borderpost is super klein en de procedure is eenvoudig. Bied je paspoort en de autopapieren aan. Het carnet hoeft niet gestempeld te worden, maar zal misschien wel worden gevraagd.
Eenmaal Namibië uitgereden vind je geen immigratie of douanekantoor aan de kant van Botswana. Rij verder en in het gehucht Dobe is een politiepost (coordinaten: -19.56789, 21.02500). Laat hier je paspoort stempelen, anders ben je illegaal in Botswana.
Belangrijk: de grensovergang sluit om 16:30 uur
Na de grenspassage is het nog 360 kilometer naar Maun. Hiervan is 135 kilometer on- verhard. Eenmaal in Maun rij je door het stadje en buiten Maun, aan de Thamalakane rivier, ligt de Thamalakane River Lodge. Vanavond dineren jullie op eigen gelegenheid en voor eigen rekening.
Als je morgen niet meer terug naar Maun wilt rijden, zorg er dan voor dat je de auto voordat je aankomt bij de Thamalakane Lodge in Maun aftankt.”
Bovenstaande de tekst van JW uit het roadbook.
De grens ging goed; opnieuw invullen van losse immigratie papiertjes, alle gegevens nogmaals in grote schriften noteren……de grenswachten zijn vriendelijk en we zijn de enige overgangers.
Het was een lange rijdag maar we kunnen op tijd avondeten.


Reageren

Wij vinden het leuk om een reactie van jullie te ontvangen.