Purros

Namibië

Wo 8 Nov 23

Na een vroeg ontbijt is er voor de liefhebber (onze mannen en PaulL gelegenheid om in de zandduinen quad te rijden. Dat gaat de een makkelijker dan de ander….grappig om de foto’s en filmpjes te zien. Daarna vertrekken we weer onder begeleiding van een instantgids en met onze PaulL het beschermd gebied van de Skeleton Coast uit; zelfde route als gisteren heen, er is geen ander pad, maar opnieuw erg mooi en afwisselende natuur. Als de instantgids ons heeft uitgeleid neemt PaulL de leiding weer over en we volgen hem verder. We volgen de rivierbedding verder en we komen door stukken met wat meer water, af en toe een klein stroompje. En opeens moeten we een groter stuk water door, oeps, best diep, oei we varen!!??!! Gelukkig komen we er goed uit…Tsongejonge.

Kilometres rijden en we komen niemand tegen, geen enkele tegenligger, niks…..zo uitgestrekt, zo verlaten.

Was het in het kustgebied zo’n 25 graden, richting oosten en meer binnenland gaan we weer naar de 36 graden. En het waait af en toe nog flink.

We komen begin middag aan bij onze accomodatie en worden weer hartelijk ontvangen door lieve blije mensen. PaulL heeft nog wat kleine klusjes oa aan de auto van Roy, zijn treeplanken waren kapot. En PaulL heeft bij ons onze carter plaat opnieuw bevestigd, ditmaal niet met spanbanden maar met wat bouten die we kregen van Sjuk, fijn!

Einde middag gaan we een Himba stam bezoeken. Vorig jaar hadden we deze kans aan ons voorbij laten gaan omdat we het teveel “aapjes kijken” vonden. Nu we met een kleinere groep zijn en PaulL wat heeft uitgelegd besluiten we wel te gaan. Met een Gamedrive wagen rijden we naar de voet van een berg waar deze groep Himbas hun nederzetting heeft. We zien een rond terrein afgezet met houten takken, daarbinnen wat kleine hutten. Een Himbavrouw laat zien hoe ze de rode kleurstof maakt waar de vrouwen hun huid mee insmeren. Ook zien we hoe zij zichzelf schoonhouden; zij wassen zich niet met water,maar met een soort wierook. De vrouwen maken niet echt contact met ons, we krijgen het idee dat ze het niet prettig vinden. De gids vertelt door en we mogen een handgemaakt souvenir kopen. We denken dat ze er goed aan verdienen maar we gunnen het hen wel….

Dan weer terug, eten en naar bed.

Paar jaar geleden gingen we nog wel eens na het eten naar de bar maar die tijden zijn voor bij, wij vinden het prima zo. Morgen weer vroeg op pad!


Reageren

Wij vinden het leuk om een reactie van jullie te ontvangen.