We houden veel afstand van elkaar Ivm de grote stofwolken.
Het dorpje.
Namibië is een prachtig land. Geniet samen van deze prachtige reis en ik ben benieuwd naar jhet vervolg van jullie reis. Marie-Chantal   Di 7 Nov 23 19:36
Heel veel plezier samen en doe voorzichtig! Gradus en Liesbeth    Di 7 Nov 23 06:34
We zijn het met Frank eens, inderdaad een prachtig land. Leo van der Horst   Ma 6 Nov 23 16:17
Wat een prachtig en ruim land. Geniet er van. Lieve groet Frank   Zo 5 Nov 23 13:55

Twyfelfontein

Namibië

Za 4 Nov 23

Gisterenavond in de centrale ruimte een eenvoudig en snel uitgeserveerde maaltijd gehad. Eerst een soort vlees rolletje, toen aardappelpuree met worteltjes, biertjes en een stukje vlees en gelly als toetje. De koks en ander personeel verraste ons met leuk gezang en dans; daarna werd er met de pet rond gegaan. Net als voorgaande jaren worden er mensen van de tafel gehaald om mee Afrikaans te dansen en ben ik vaker het “slachtoffer”. Daarom werd ik door Gerard weer voorgedragen maar deze keer ben ik de dans ontsprongen…..Terug in de cabin komen in een vochtige hete wolk van lucht… we hadden de airco aangezet maar het apparaat heeft wat anders gedaan dan wij wilden…… gelukkig koelt de buitenlucht af en kunnen we het door laten waaien (met horren tegen de muggen).
Temperatuur in Walvisbaai eergisteren zat rond de 20 graden, gisteren en vandaag meer het binnenland halen we 36 graden, heet en droog.
Vandaag rijden we achter PaulL aan door ruig woestijngebied met wisselende landschappen, erg mooi. Het is wel zwaar en geconcentreerd rijden op het onverharde met de hobbels en kuilen. Plots zegt Annelies over het bakkie: “ Rhino on the left side!) En jawel, daar staat hij, een grote massieve neushoorn! Wow indrukwekkend…maar voor een foto zijn we niet snel genoeg. Een stuk verder zien we in de canyon (weer zo’n droge waar we in het zand doorheen rijden) giraffen en olifanten, zo gaaf! PaulL geeft zo nu en dan wat info over wat we zien; we komen voorbij een dorpje (zie foto) waarvan de inwoners enkele jaren terug nog boer waren en konden leven van wat akkerbouw. Dat gaat helaas niet meer, door de grote droogte groeien er slechts enkele grassprietjes. Ondertussen is het toerisme toegenomen en werken de mensen uit dit dorp in het toerisme.
Om 14u komen we aan bij onze lodge. Ook hier een centrale ruimte met losse hutjes eromheen. Na het inchecken lunchen we gezamenlijk en om 15.30 gaat iedereen naar zijn hut…. Er is hier in de omgeving het een te doen en te zien maar we hebben geen puf…iedereen blijft op de lodge. Ondanks dat we het deze reis rustiger zouden doen hebben we deze 2 dagen flink doorgereden, wat dat betreft is PaulL een goede CarChallenger.
Om 18.30 verzamelen de meesten van ons zich om de sunset te bekijken, daarna diner. PaulL vertelt dat hij komende 2 dagen met Roy en Annelies mee rijdt en de andere teams zelfstandig naar de volgende overnachting rijden. Dat zit zo: Annelies en Roy hebben binnen deze Expeditie gekozen voor de kampeerversie, zij hebben een dak tent en zullen de meeste nachten op een campsite staan als de rest in een hotel/lodge slapen. De komende nachten ligt de campsite ver van onze route dus is er gekozen te splitten. Wij krijgen duidelijke aanwijzingen ben nog wat extra waypoints en kunnen naar bed.


Reageren

Wij vinden het leuk om een reactie van jullie te ontvangen.